Uniform

Met het dragen van het uniform toon je dat je lid bent van Scouts&Gidsen Vlaanderen en verwijs je naar de waarde van de beweging. Een uniform geeft aan leden en leiding de mogelijkheid om iets gemeenschappelijks te veruiterlijken en te tonen dat we een hechte groep vormen.

Het uniform bestaat uit een aantal eenvoudige stukken; een beige hemd, een groene broek en een scoutsdas.

De scoutsdas kan via onze scouts aangekocht worden. Het hemd (en eventueel de groene broek) kunnen worden aangekocht via de scoutsshop ‘Hopper’. De dichtstbijzijnde Hoppers zijn in Aalst en Leuven. Openingsuren

De Vilanderstraat 6A 9300 Aalst
Tel 053/71 19 79
winkel.aalst@hopper.be

Diestsevest 92A 3000 Leuven
Tel 016/23 55 25
winkel.leuven@hopper.be

Je kan ook het uniform online bestellen en komen afhalen in Brussel. Deze dienst heet Hopp@: Hopp@

1. Takkenteken
2. Groepslintje Jan Breydel
3. Jaarkenteken
4. Das Jan Breydel
5. Brusselse Lelie
6. Internationale scoutsembleem
7. Belgische vlag
8. Belofteteken

Voor meisjes- en jongenskapoenen bestaat het uniform alleen uit een groepsdas.Voor kabouters, jonggidsen en gidsen bestaat het uniform uit een groepsdas, de groene uniformrok (of korte uniformbroek) en het beige uniformhemd met de juiste kentekens op de juiste plaats. En voor in de winter, de groene uniformpull.

Voor welpen, jongverkenners en verkenners bestaat het uniform uit een groepsdas, de korte groene uniformbroek en het beige uniformhemd met de juiste kentekens op de juiste plaats.En voor in de winter, de groene uniformpull.